Početna stranica>>> Vrijeme u Vidu-live>>> Foto-arhiva

 
 
***************************************************************************************

Napomena: prognoza je NESLUŽBENA, dobivena je iz javno dostupnih meteoroloških karata. Urednik nije odgovoran za bilo kakve posljedice koje bi mogle nastati koristeći niže naznačene činjenice i podatke. SLUŽBENU prognozu možete zatražiti kod DHMZ-a (Državnog hidrometeorološkog zavoda).

***************************************************************************************

Stižu studeni dani uz malo snijega

Izmjena 24.02.2018 u 09 h

Posljednje dane veljače, ujedno i posljednje dane klimatološke zime će pokazati svoje pravo lice. Od nedjelje se očekuje nekoliko uzastopnih dana u kojima najveća dnevna temperatura neće imati pozitivne vrijednosti, i to ne samo u kopnenim krajevima nego i na Jadranu. Meteorolozi i klimatolozi takve dane s najvišom dnevnom temperaturom manjom od 0°C nazivaju studeni dani. Po jutrošnjim meteorološkim kartama količina oborina za Nedjelju i Ponedjeljak znatno je smanjena te malo snijega može biti na našem području. Hladno vrijeme s negativinim temperaturama zadržat će se do Četvrtka kada će početi kiša uz porast temperature. Gledajući dugoročno nakon zahlađenja početkom tjedna na vidiku nema povratka zime.

Stiže nam prava zima ?

Izmjena 21.02.2018 u 12 h

Iz dana u dan sve smo bliži završetku klimatološke zime za koju možemo reći da nije bila ona prava , međutim to bi se uskoro moglo promjeniti. Prema jutrošnjim prognostičkim kartama sljedećeg tjedna stiže nam prava zima uz niske temperature i snijeg. Prognostički modeli najavljuju stvaranje snažne anticiklone iznad sjevernih dijelova našeg kontinenta. Po rubu te anticiklone predviđa se prodor vrlo hladnog sibirskog zraka prema europskom kopnu. Zahlađenje bi trebalo nastupiti u prvim satima Ponedjeljka (26.2), ukoliko bude oborina to bi trebao biti iskljucivo snijeg, za naše područje neočekuje se obilan snijeg tako da nema mjesta panici. Prema kraju mjeseca postoji mogućnost niskih temperatura uz buru koja bi dodatno pojačavala osjet hladnoce, može se dogoditi da će nekoliko dana biti hladno kao što je to bilo u Siječnju prošle godine. Ono što je sada sigurno sljedeći tjedan dolazi nam zima, koliko će biti izražena i u kojem obliku ostaje nam za vidjeti sljedećih dana kada bi situacija s prognostičkim modelima trebala biti jasnija.

Temperatura na 850 hpa za početak Ožujka

 
     
 

Copyright © 24.02.2018-Vidonjac